T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pazarlama ve Perakende Alan Tanıtımı

Pazarlama ve Perakende Alanı tanıtım videosunu görüntülemek için tıklayınız.

 

 PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI

 

05-11-2018

Günümüzde hızla gelişen teknoloji ile birlikte pazarlama ve perakende tüm sektörler için vazgeçilemez bir faaliyet alanı hâline gelmiştir. Bu alanda yer alan meslekler de hızlı bir şekilde gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir.

 

Pazarlama ve perakende, satış işlemlerini yürütme, stok faaliyetlerini yapma ve bunlarla ilgili belgeleri düzenleme, mal, can ve diğer sigorta edilebilir riskleri belirleme, sigorta poliçesi satma, hasar takip işlemleri yapma, alım, satım, kiralama ve emlak ile ilgili aracılık işleri yapma, satış işlemlerini yürütme, stok kontrolleri, reyon düzeni, gıda hijyeni uygulayarak müşteri beklentilerini karşılama ve bunlarla ilgili belgeleri düzenleme yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim veren alandır.

 

Pazarlama, ürünün üretim öncesinden başlayıp satışı ve satış sonrası faaliyetlerini içine alan geniş kapsamlı bir işletme faaliyetidir. Bütün işletmelerde amaç kâr sağlamak olduğuna göre bu amacın gerçekleşmesi iyi bir pazarlama ve perakende faaliyetine bağlı olmaktadır.e bunlarla ilgili belgeleri düzenleme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

05-11-2018

 

 

Alanın Altında Yer Alan Dallar

1. Satış Danışmanlığı,

2. Sigortacılık,

 

 

 

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya

Pazarlama ve Perakende alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine 

devam edebilirler.

  • Tüm sektörlerin satış birimlerinde ve depolarında,
  • Sigorta şirketlerinde ve acentelerinde,
  • Emlak şirketlerinde ve acentelerinde,
  • Tüm gıda sektörlerinin satış birimlerinde ve depolarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Bu meslek görevlileri hem kamu sektöründe hem özel sektörde iş bulabilirler. Özellikle özel sektörde iş alanı daha geniştir.

Seyahati gerektiren işlerde sürücü belgeli erkek elemanlar daha avantajlı durumda olup ofis ortamında yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen bayan elemanlar da tercih sebebidir.

 

 

 

 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.11.2018 - Güncelleme: 04.04.2022 17:39 - Görüntülenme: 1864
  Beğen | 22  kişi beğendi